Dec 16, 2010

APAM PELANGI ( Dec '10 )

Percubaan pertama menjadi. Saya ambil dari blog ....... (maaf terlupa nak note nama blogger tu. minta izin kat sini yer). Struktur yang lembut dan gebu. Struktur apam dalam gambar tu x cantik sebab panas2 lagi dah potong. Peminat setia (anakku) x sabar2 nak makan

yummi ... yummi .........
Percubaan ke-2. Saya buat separuh adunan jer

Hasilnya .............



Resepinya
Bahan2nya
  • 4biji telur
  • 2 sudu teh ovallet
  • 1 sudu teh esen vanilla
  • 300gm tepung gandum
  • 300gm gula halus
  • 250 santan
  • 1 sudu teh baking powder
  • pewarna
Cara2nya
  1. Pukul telur, gula dan ovallet sampai gebu
  2. Masukkan santan dan esen vanilla dan kacau sebati
  3. Masukkan tepung gandum yang di ayak bersama baking powder. Kacau rata
  4. Bahagi adunan kepada beberapa warna yang anda suka
  5. Tuang selapis selapis hingga habis
  6. Kukus selama 30 minit atau sehingga masak

2 comments:

  1. nampak sedap tentu rasenye lebih lagiii....

    ReplyDelete
  2. Roses_Leo09:

    salam aziyan. mmg sedap lagi gebusss
    saya teringin nak buat apam aiskrim lak lepas ni

    selamat mencuba yer

    ReplyDelete